Home

Welkom op de website van Paasvuur Dijkerhoek,

Nadat we in 2016, 2017 en in 2018 de grootste waren gaan we dit jaar voor 4x op rij! Met man en macht werken we weer hard om de grootste bult van Holten, en daarmee van Nederland!

Dit jaar staat het paasvuur aan de Schapendijk,  op grond van de familie Nijland.

logo_poasvuur-diekerhook

Vanaf november zijn de voorbereidingen voor 2019 weer in volle gang. Dan gaan er elke zaterdag een groep van 15-30 mensen richting de Holterberg, particulieren of naar tuinders om hout bij elkaar te slepen.

Dit doen we om de grootste paasbult van Nederland te creëren. In de gemeente Rijssen-Holten bestaat er al jarenlang een heuse paasvurencompetitie. Meer informatie kunt u vinden onder het kopje “Wedstrijd“.

Paasvuur 2018

2018 was het jaar van de hattrick. Een paasvuur met 6.052 m3 en 20,21 meter hoog bleek genoeg om rivaal Espelo af te troeven. Het was tot op de dag van de meting spannend maar uiteindelijk ging de beker wederom mee naar Dijkerhoek. Holterbroek verbrak de 7 jaar durende hegemonie van Beuseberg en ging met de Schoonheidsprijs ervan door.

NOS: Dijkerhoek blij met hattrick

Paasvuur  2017

In 2017 waren we de grootste van Nederland! Met een inhoud van maar liefst 7.960 m3, een hoogte van 20,4 meter vestigden wij een persoonlijk, maar ook een competitie record. Nog nooit bouwde een buurtschap een paasvuur zo hoog met de hand!

Paasvuur 2016

Ook in 2016 waren we het grootste paasvuur van Nederland! Waarvoor we iedereen nogmaals nog hartelijk willen bedanken voor alle inzet! De paasbult had een inhoud van 6611m³ en een hoogte van 17.40 meter. De omtrek was 136 meter. Espelo had welliswaar meer hoogte en meer omtrek, maar er zat wel minder inhoud in. De drone meting in Dijkerhoek kwam overeen met de theodoliet meting.

EERSTE PRIJS! HET GROOTSTE PAASVUUR VAN NEDERLAND STAAT IN DIJKERHOEK!! https://t.co/S5dCIfOFZR

— Paasvuur Dijkerhoek (@PvuurDijkerhoek) March 26, 2016

Snoeihout
Heeft u ook snoeihout neem dan contact op met de commissie!

Houdt de website en Facebook / Twitter in de gaten voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen!

De Paasvuur Commissie 2019!