Home

Attentie!

Helaas worden wij ook getroffen door het corona virus.😥

We mogen naar advies van de gemeente, geen hout meer aanvoeren.
Dit houdt in dat er geen hout meer gebracht mag worden. En we zelf ook niet meer wat ophalen.
Er wordt dus een stop op gezet.

Deze maatregel geld in eerste instantie tot 6 april, we houden het in de gaten en laten jullie via hier weten wat de ontwikkelingen zijn.

Met vriendelijke groeten,
De paasvuur commissie.


Welkom op de website van Paasvuur Dijkerhoek,

Nadat we in 2016, 2017 en in 2018 de grootste waren werd helaas in 2019 de competitie afgelast i.v.m. de droogte. In 2020 zullen we weer met man en macht werken om de grootste bult van Holten, en daarmee van Nederland te krijgen!

logo_poasvuur-diekerhook

Vanaf november gaan de voorbereidingen voor 2020 weer in volle gang. Dan gaan er elke zaterdag een groep van 15-30 mensen richting de Holterberg, particulieren of naar tuinders om hout bij elkaar te slepen.

Dit doen we om de grootste paasbult van Nederland te creëren. In de gemeente Rijssen-Holten bestaat er al jarenlang een heuse paasvurencompetitie. Meer informatie kunt u vinden onder het kopje “Wedstrijd“.

Paasvuur 2019

Dit jaar stond in het teken van droogte. Door de hoge temperaturen is er besloten door de organisatie, gemeente en brandweer om de competitie niet door te laten gaan. De houtstapels van 20 meter hoog waren onverantwoord omdat het droogte niveau werd opgeschaald naar niveau 2. In samenspraak met de organisatoren van de paasvuren in Holten is besloten om een originaliteitsprijs uit te reiken voor het grappigste en ludiekste paasvuur. Dijkerhoek won deze strijd door een molen na te bouwen. Er werden wieken in het paasvuur gemonteerd en deze draaiden ook rond. Bij de ontvangst van de jury heeft burgemeester Arco Hofland de molen samen geopend met Jan Ulfman, de molenaar uit Dijkerhoek, wie in juni 2019 met pensioen gaat.

RTV Oost: Paasvuur in Dijkerhoek krijgt originaliteitsprijs

Paasvuur 2018

2018 was het jaar van de hattrick. Een paasvuur met 6.052 m3 en 20,21 meter hoog bleek genoeg om rivaal Espelo af te troeven. Het was tot op de dag van de meting spannend maar uiteindelijk ging de beker wederom mee naar Dijkerhoek. Holterbroek verbrak de 7 jaar durende hegemonie van Beuseberg en ging met de Schoonheidsprijs ervan door.

NOS: Dijkerhoek blij met hattrick

Paasvuur  2017

In 2017 waren we de grootste van Nederland! Met een inhoud van maar liefst 7.960 m3, een hoogte van 20,4 meter vestigden wij een persoonlijk, maar ook een competitie record. Nog nooit bouwde een buurtschap een paasvuur zo hoog met de hand!

Paasvuur 2016

Ook in 2016 waren we het grootste paasvuur van Nederland! Waarvoor we iedereen nogmaals nog hartelijk willen bedanken voor alle inzet! De paasbult had een inhoud van 6611m³ en een hoogte van 17.40 meter. De omtrek was 136 meter. Espelo had welliswaar meer hoogte en meer omtrek, maar er zat wel minder inhoud in. De drone meting in Dijkerhoek kwam overeen met de theodoliet meting.

EERSTE PRIJS! HET GROOTSTE PAASVUUR VAN NEDERLAND STAAT IN DIJKERHOEK!! https://t.co/S5dCIfOFZR

— Paasvuur Dijkerhoek (@PvuurDijkerhoek) March 26, 2016

Snoeihout
Heeft u ook snoeihout neem dan contact op met de commissie!

Houdt de website en Facebook / Twitter in de gaten voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen!

De Paasvuur Commissie !